Tüketici dergisi logosu

2024 Yılının En İyi Zeytinyağı Tavsiyeleri ve İncelemeleri

ÜrünFiyatlarDeğerlendirmeSıkım TipiAsit OranıYöre/Bölge
Avilo Soğuk Sıkım Natural Sızma Zeytinyağı1. avilo Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı99.21 / 100Soğuk Sıkım0.8 %Güney Ege
Altınvadi Naturel Sızma Zeytinyağı Teneke2. Altınvadi Sızma Zeytinyağı97.74 / 100-0.5 %Aydın
Palamidas Yeni Hasat Özel Harman Soğuk Sıkım Nat Sızma Zeytinyağı3. Palamidas Yeni Hasat Özel Harman Zeytinyağı95.51 / 100Soğuk Sıkım0.5 %Akhisar, Mecidiye Ovası
Tariş Kuzey Ege Natürel Sızma Zeytinyağı4. Tariş Kuzey Ege Sızma Zeytinyağı95.18 / 100-0.8 %Edremit Körfezi
Marmarabirlik Naturel Sızma Zeytinyağı5. Marmarabirlik Naturel Sızma Zeytinyağı94.53 / 100Soğuk Sıkım0.8 %Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi
Nily Erken Hasat Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı6. Nily Erken Hasat Sızma Zeytinyağı94.46 / 100Soğuk Sıkım0.4 %Hatay
Gülcü Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı7. Gülcü Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı94.42 / 100Soğuk Sıkım-Ödemiş ve Torbalı
Güven Asa Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı8. Güven Asa Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı94.37 / 100Soğuk Sıkım0.5 %Ayvalık, Burhaniye, Gömeç
Sokol Delice Natürel Sızma Zeytinyağı9. Sokol Delice Natürel Sızma Zeytinyağı94.14 / 100Soğuk Sıkım0.6 %Ayvalık
Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı10. Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı93.97 / 100Karma Sıkım1 %-
Yudum Egemden Riviera Zeytinyağı Teneke11. Yudum Egemden Riviera Zeytinyağı91.85 / 100Karma Sıkım1 %Ege Bölgesi
Olizzi Premium Organik Natürel Sızma Zeytinyağı12. Olizzi Premium Organik Natürel Sızma Zeytinyağı90.48 / 100Soğuk Sıkım0.36 %-
Midas Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı13. midas Erken Hasat Sızma Zeytinyağı89.74 / 100Soğuk Sıkım0.6 %Edremit
Ahsaf Natürel Birinci Zeytinyağı14. Ahsaf Natürel Birinci Zeytinyağı89.57 / 100Soğuk Sıkım2 %Ege Bölgesi
Hasya Hatay Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı15. Hasya Hatay Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı87.77 / 100Soğuk Sıkım-Hasya Hatay
Mut Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı16. Naturel Mut Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı87.64 / 100Soğuk Sıkım0.3 %Mut
Riccolivo Premium Natürel Sızma Zeytinyağı17. riccolivo Premium Sızma Zeytinyağı87.41 / 100Soğuk Sıkım0.6 %Ege Bölgesi
The Mill Natürel Sızma Zeytinyağı18. The Mill Natürel Sızma Zeytinyağı87.15 / 100Soğuk Sıkım0.8 %Ege Bölgesi
Zeytinbeyli Naturel Sızma Soğuk Sıkım Taş Baskı Zeytinyağı19. Zeytinbeyli Taş Baskı Zeytinyağı83.00 / 100Soğuk Sıkım0.3 %Akhisar

Bu listenin sıralanması 48195 gerçek kullanıcı deneyimi ve oylamasına göre oluşturulmuştur.

Listenin değerlendirme puanları hakkında bilgi edinmek için tıklayın.

Sitemizde yer alan linkler üzerinden bir satın alma gerçekleştirdiğinizde, sizlere ekstra bir maliyet olmaksızın komisyon kazanabileceğimizi belirtmek isteriz.

#işbirliği #satışortaklığı

Akdeniz mutfağının binlerce yıldır vazgeçilmez lezzeti olan zeytinyağı Romalılar ve Yunanlar'ın da her daim sofralarında kendine yer edinmiş enfes bir besindir. Faydaları saymakla bitmeyen zeytinyağı ülkemizde de en çok tercih edilen yağların başında gelir. Akdeniz beslenme stilinin baş kahramanı olan zeytinyağı uzun yaşamın sırrını merak edenler için doğal bir anahtar aslında. Zeytinyağı kemikleri güçlendirmekle, kolesterolü dengelemekle, kalbi korumakla kalmıyor kişinin ruhen daha dingin ve sağlıklı hissetmesinde de epey rol oynuyor. Gelin şimdi birazcık bu mucizevi besin zeytinyağından bahsedelim. :)

Zeytin ağacı meyvesinden sıkılarak elde edilen zeytinyağı yeşilimsi, sarımtırak renge sahiptir. Zeytinyağını diğer sıvı yağlardan ayıran en önemli özellik hiçbir kimyasal işleme maruz kalmadan doğal şekilde üretilmesidir. Zeytinyağı, çekirdeği ile birlikte sıkılan olgun zeytinlerden elde edilir. Zeytin bir meyve olduğu için, çiğ ve saf halde olan zeytinyağına aslında ''meyve suyu'' demek hiç yanlış olmayacaktır. Yağ asitleri, vitaminler, suda eriyen bileşenler, uçucu bileşenler ve mikroskobik zeytin parçaları zeytinyağının bileşimini oluşturur. Türkiye, zeytinyağı üretimi konusunda dünyada; İspanya, İtalya ve Yunanistan'dan sonra 4. sıradadır.

En Iyi Zeytinyagi 2

Zeytin Dalından Sofralara: Zeytinyağının Serüveni

Zeytin ağacından (olea europae) elde edilen meyvelerden yapılan zeytinyağı soframıza gelene kadar çeşitli aşamalardan geçer. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bölgelerde yetişen zeytin ağaçları bu enfes yağı ortaya çıkaran zeytin tanelerini üzerinde taşır. Özenle toplanan zeytin taneleri uygun büyüklükteki tankerlerde iyice yıkanarak dal ve yapraklarından arındırılır. Yıkama işlemi bittiğinde zeytinler preslenir ve öğütülür. Eski çağlarda zeytinlerin preslenmesi için kullanılan taş tekerleklerin yerini şimdilerde son teknoloji ile donatılmış cihazlar almıştır. Öğütme işlemi sonlandığında malaksasyon işlemine geçilir. Yaklaşık 40 dakika süren bu işlemin amacı öğütme işlemi sonrasında zeytinlerden çıkarılan yağın toplanarak ayrılmasını sağlamaktır. Malaksasyon işleminin uzun sürmesi yağın aromasını daha da yoğunlaştırır. Gelişen teknoloji sayesinde günümüzde malaksasyon işlemi sırasında oksidasyon önlenir ve yağ sağlıklı şekilde elde edilir. Kapalı kazanlarda, hava ile temas olmaksızın uygulanan malaksasyon işlemi sırasında ısıl işlem uygulaması da yapılır. Eğer ısıl işlem uygulanırsa soğuk sıkım özelliği mevcut olmayacaktır.

Malaksasyon işlemi sırasında eğer ısıl işlem uygulanmazsa soğuk sıkım yönteminden bahsedilebilir. Soğuk sıkım işleminde zeytinyağı elde etme sırasında suyun sıcaklığı maksimum 27 derece olmalıdır. En yüksek kaliteli ve yoğun lezzetli zeytinyağı soğuk sıkım yöntemi ile elde edilir. Soğuk sıkım zeytinyağının besin değeri sıcak sıkım ile kıyaslandığında daha yüksektir. Malaksasyon işlemi bittiğinde öğütülen zeytinler santrifüj makinesine alınır ve dönen silindirler arasında zeytinin posası, zeytinyağı ve su birbirinden ayrılır. Son olarak zeytin posası yağından su buharlaştırılır ve zeytinyağı elde edilir.

Erken Hasat Zeytinyağı Ne Demektir?

Genelde zeytin hasatı, zeytinin mordan siyaha döndüğü zaman yani olgunlaştığında yapılır. Zeytin olgunlaşmadan önce yeşil renktedir. Eğer zeytinyağı olgunlaşmamış yeşil zeytinlerden elde edilmişse buna ''erken hasat zeytinyağı'' adı verilir. Meyvemsi, keskin kokulu ve yoğun aromalı erken hasat zeytinyağları sizin için tam ekmek banmalık bir lezzet olabilir!

En Iyi Zeytinyagi 9

Kaliteli Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

Zeytinyağının kaliteli ve tamamen doğal olarak nitelendirilebilmesi için birçok faktörü bir arada değerlendirmekte fayda vardır. Öncelikle zeytin ağacının yetiştiği toprağın mineral bakımından zengin olması, iklim koşulları en önemli faktördür. Zeytinler toplanırken büyük bir titizlikle yaklaşılmalıdır. Zeytinyağı üretimine uygun olgunluğa sahip zeytinlerin seçilmesi ve toplandıktan sonra uygun şartlarda ve sıcaklıkta muhafaza edilmesi ve sıkılması da önemlidir. Tüm bu işlemler deneyimli kişiler tarafından ve hijyenik şartlarda gerçekleştirilmelidir.

Zeytin meyvesinin tadı biraz acıdır. Bunun sebebi ise içeriğinde yer alan antioksidanlardır. Sıkma işlemi sırasında zeytinin içeriğindeki antioksidanlar yağa da geçtiği için zeytinyağının tadında biraz acılık olması normaldir. Hatta iyi zeytinyağının boğazı biraz yakanı makbuldür. Zeytinyağının tadına baktınız ve genzinizi mi yaktı? O zaman o gerçek bir zeytinyağı...

Kaliteli bir zeytinyağını en basit şekilde kokusundan ve tadından anlayabilirsiniz. Doğal ve kaliteli bir zeytinyağının kokusu; zeytinsi, meyvemsi ve çimensidir. Eğer zeytinyağında küf, rutubet ve ekşimsi bir koku varsa kaliteden söz edilemez ve muhtemelen yağ oksitlenmiştir.

Doğal bir zeytinyağı 0 ila -6 derecede donar. Yağın doğal olup olmadığı hakkında endişe duyuyorsanız buzluğa bir kase zeytinyağı koyabilirsiniz. Eğer yarım saat sonra yağ donmuş halde ise hakikidir. Gerçek olmayan zeytinyağının tamamı donmaz, bir kısmı sıvı halde kalır.

Bir bardak suyun üzerine birkaç damla zeytinyağı damlatarak da doğallığını test edebilirsiniz. Eğer zeytinyağı gerçekse baloncuklar halinde suyun üzerine çıkacaktır. Sahte olan zeytinyağı baloncuk yapmaz ve direkt suyun üzerinde kalır ve sonradan suya karışır.

En İyi Zeytinyağı Tavsiyeleri

En İyi Zeytinyağı Tavsiyeleri

1. Avilo Soğuk Sıkım Natural Sızma Zeytinyağı

Avilo Soğuk Sıkım Natural Sızma Zeytinyağı

Artıları

  • Soğuk sıkım
  • Yoğun lezzete sahip
  • Zeytinler hiçbir işlem geçirilmeden işleniyor

Eksileri

  • Yok

Avilo Soğuk Sıkım Natural Sızma Zeytinyağı İzmir yöresine ait bir lezzettir. Mükemmel lezzet ve kokusu ile dikkat çeken bu zeytinyağı hasat sonrası zeytinlerin hiçbir işlemden geçirilmeden işlenmesi ile elde edilir. Soğuk sıkım olma özelliğine sahip olan bu zeytinyağı ekstra keskin lezzeti ile ön plandadır.

Deneyenlerin beğendiği ve çoğu kişinin de sürekli tercih ettiği bir ürün olan Avilo Soğuk Sıkım Natural Sızma Zeytinyağı yoğun tadı ve kalitesi ile seçenekleriniz arasında yer alabilir. Kalitesine göre de fiyatı normal.

2. Altınvadi Naturel Sızma Zeytinyağı Teneke

Altınvadi Naturel Sızma Zeytinyağı Teneke

Artıları

  • Kaliteli olması
  • Kokusunun rahatsız edici olmaması

Eksileri

  • Yok

Altınvadi Naturel Sızma Zeytinyağı Teneke, sağlıklı bir ürün olmak için zeytinin dalından toplanmış ve kaliteli saklama koşullarında üretilmiştir. Ürünün su sıcaklığı soğuk sıkımda 27 dereceyi geçmeyen kontrollü özel üretimlerle yapılmaktadır. Bu da ürünün lezzeti ve sağlığına pozitif katkıda bulunur.

Kullanıcı yorumları da genel olarak olumlu yönde olup, ürünün lezzeti ve kalitesi beğenilmiştir. Ürünün kokusu güzel ve taze, zeytin tadı güçlü ve doğal bir aroması vardır. Ürün sağlam bir şekilde paketlenmiştir ve ezilmeden müşterilere ulaştırılmaktadır. Ürünün tavsiye edilebilir olduğunu belirten kullanıcı yorumları bulunmaktadır.

3. Palamidas Yeni Hasat Özel Harman Soğuk Sıkım Nat Sızma Zeytinyağı

Palamidas Yeni Hasat Özel Harman Soğuk Sıkım Nat Sızma Zeytinyağı

Artıları

  • Çok kaliteli
  • Doğal
  • Yoğun lezzete sahip
  • Kokusu çok güzel

Eksileri

  • Tadı yoğun olduğu için hafif tat isteyenlere uygun olmayabilir

Palamidas Yeni Hasat Özel Harman Soğuk Sıkım Nat Sızma Zeytinyağı Ege’nin enfes zeytinlerinden elde edilir. Olgun hasat zeytinleri özenle seçilir ve soğuk sıkım yöntemi ile zeytinyağı üretilir. Erken hasat domat zeytini Akhisar yöresine özgüdür. Bu özel zeytinlerin yağından oluşan harman damaklarınızı şenlendirir.

Palamidas Yeni Hasat Özel Harman Soğuk Sıkım Nat Sızma Zeytinyağı tercih edenler tarafından ”mükemmel” olarak yorumlanan bir ürün. Meyvemsi, doğal ve kokusu itibari ile de insana güven veren bu zeytinyağı yoğun kıvama sahip. Eklendiği tüm yemeklere bambaşka bir lezzet katan Palamidas Yeni Hasat Özel Harman Soğuk Sıkım Nat Sızma Zeytinyağı biraz pahalı olsa da sonuna kadar hakkını vermeyi başarıyor diyebiliriz. Ağzınızda zeytin tadı bırakan bu zeytinyağı ”ben doğalım” diyen bir ürün.

4. Tariş Kuzey Ege Natürel Sızma Zeytinyağı

Tariş Kuzey Ege Natürel Sızma Zeytinyağı

Artıları

  • Kaliteli
  • Yoğun lezzetli
  • Rengi güzel

Eksileri

  • Yok

Tariş Kuzey Ege Natürel Sızma Zeytinyağı Kuzey Ege lezzetini sofralarınıza getiren bir üründür. Meyvemsi lezzeti, kokusu ile ön planda olan bu zeytinyağı yüzlerce yıllık ağaçların zeytinlerinden elde edilir. Hem sıcak yemeklerin hem de sos ve salataların vazgeçilmezi olabilecek bir lezzet sunan Tariş Kuzey Ege Natürel Sızma Zeytinyağı yıllardır kalitesini ispatlamış bir ürün.

Tariş Kuzey Ege Natürel Sızma Zeytinyağı tercih eden kişilerin yorumlarına baktığımızda çok memnun olduklarını ve bu markaya yıllardır güvendiklerini gördük. Kuzey Ege’nin en iyi zeytinyağı olduğunu söyleyenler bir hayli fazla. Ayrıca boğazda bıraktığı hafif acımsılık ve renginin yeşil olması da deneyenlerin beğendiği özellikler arasında. Fiyatı biraz yüksek gibi görünse de kalitesi düşünülünce hakkını veriyor diyebiliriz.

5. Marmarabirlik Naturel Sızma Zeytinyağı

Marmarabirlik Naturel Sızma Zeytinyağı

Artıları

  • Kaliteli
  • Lezzetli

Eksileri

  • Yok

Marmarabirlik Naturel Sızma Teneke Zeytinyağı kalitesi ve lezzeti ile ön plandadır. Marmarabirlik zeytinlerinden elde edilen bu yağ kendine has yoğunluğu ve aroması itibari ile dikkat çeker. %0.8’lik yağ asit oranına sahip olan bu zeytinyağı tercih edenler tarafından da çok beğenilen bir ürün. Fiyatının hakkını veren kaliteli bir zeytin yağı.

6. Nily Erken Hasat Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı

Nily Erken Hasat Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı

Artıları

  • Erken hasat olması
  • Ürün ve üretim kalitesi

Eksileri

  • Fiyatı

Nily Erken Hasat Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı, İspanyol Arbequina cinsi zeytinlerden butik bir üretimle elde edilmiştir. Üretim sürecinde erken hasat ve soğuk sıkım yöntemi kullanılmıştır. Asit oranı sadece %0,4 olan bu zeytinyağı, en doğal haliyle filtre edilmeden ambalajlanmıştır. Üretim sıcaklığı da en fazla 25 derece olarak belirtilmiştir. Ürün, yüksek meyvemsilik ve eşsiz bir aroma ile birlikte kokusuyla da beğeni toplamaktadır.

Fiyatı biraz yüksek olmakla birlikte, gerçek zeytinyağı sevenler için doğru bir seçim olacaktır. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif arayanlar için öneririz.

7. Gülcü Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı

Gülcü Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı

Artıları

  • Soğuk yemeklerde çok lezzetli olması
  • Aromasının güzel olması

Eksileri

  • Fiyatı

Gülcü Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı, İzmir’in özel bölgelerinden toplanan yeşil zeytinlerin soğuk işlem yöntemiyle üretilen bir üründür. Erken hasat edilen zeytinlerin polifenol içeriği zengin olduğu için yoğun bir aroma ve lezzete sahip olan bu zeytinyağı, %0.5 asitlik derecesine sahiptir. Ürün özellikle soğuk lezzetlerde kullanımı için önerilir.

Kullanıcı yorumlarına göre, Gülcü zeytinyağı kalitesi ve lezzetiyle müşterilerin favori yağları arasında yer almaktadır. Kullanıcılar, bir kez bu ürünü denedikten sonra başka bir yağ aramak istemediklerini belirtiyorlar. Bazı kullanıcılar fiyatının yüksek olduğunu söylese de, ürünün kalitesinin diğer zeytinyağlarından farklı olduğunu vurguluyorlar.

8. Güven Asa Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı

Güven Asa Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı

Artıları

  • Soğuk sıkım
  • Lezzetli
  • Berrak

Eksileri

  • Yok

Güven Asa Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı Burhaniye, Ayvalık ve Gömeç bölgesinin zeytinlerinden elde edilir. Erken hasat ve soğuk sıkım ile elde edilen bu zeytinyağı yoğun bir aromaya sahiptir. Çift yıkamadan geçirilerek, 20 derece altında işlenen zeytinyağı maksimum 0,5 asit oranına sahiptir.

Güven Asa Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı tercih edenlerin yorumlarına baktığımız zaman bu markanın gayet beğenildiğini gördük. Hatta yıllardır kullanan ve tavsiye edenler de var. Ayrıca zeytinyağının saf görünümü ve hoş aroması da oldukça beğeniliyor. Kalite açısından ortalamanın üzerine çıkan Güven Asa Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı fiyat olarak da normal diyebiliriz.

9. Sokol Delice Natürel Sızma Zeytinyağı

Sokol Delice Natürel Sızma Zeytinyağı

Artıları

  • Soğuk sıkım olması
  • İyi tarım ilkesiyle hareket edilmesi

Eksileri

  • Aromasının az olması

Sokol Delice Natürel Sızma Zeytinyağı, oldukça dikkat çeken bir ürün. Özellikle "İyi Tarım" ve "Sürdürülebilirlik" ilkeleriyle üretilen bu %100 doğal yağ, Ayvalık'tan hasat edilen zeytinlerle hazırlanıyor. Dikkat çeken bir diğer özellik ise soğuk sıkım yöntemi ile üretimi; bu sayede yağın besin değerleri, mineralleri ve aroması korunuyor. Tadı, kokusu ve lezzetinin yanı sıra, paketlemenin de kaliteli olduğunu belirten yorumlar var. Ancak, bazıları özellikle aromasının ve kokusunun zayıf olduğunu söylemiş.

Sokol Delice Natürel Sızma Zeytinyağı'nın lezzetli ve kaliteli bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Eğer doğal, sürdürülebilir ve etik bir şekilde üretilmiş bir zeytinyağı arıyorsanız, bu ürün sizin için ideal bir seçenek olabilir. Özellikle soğuk sıkım yöntemi ve Ayvalık yöresinden elde edilen zeytinler ile üretilmiş olması gibi önemli faktörleri göz önünde bulundurursak, bu yağın sağlıklı bir yaşam biçimine uygun olduğunu belirtmeliyim. Fakat, aroması ve kokusu konusunda çok hassas olanlar biraz hayal kırıklığı yaşayabilirler. Yine de, genel anlamda beğeni toplamış bir ürün ve değerlendirilebilecek bir alternatif.

10. Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı

Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı

Artıları

  • Hafif lezzete sahip
  • Sıcak yemekler için çok uygun
  • Kaliteli

Eksileri

  • Yok

Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı ile ister sıcak yemeklerinizi ister salata ve mezelerinizi lezzetlendirebilirsiniz. Hafif tadı ve kokusu ile ön planda olan bu zeytinyağı yüksek kalite ve kontrol standartlarında, yemeklerin tadını bastırmadan lezzetlendirir.

Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı deneyenler tarafından tavsiye edilen ve çok beğenilen bir ürün. Yemeklere ağır bir tat vermeyen bu zeytinyağı özellikle sıcak yemeklere ayrı bir lezzet katıyor. Kalite bakımından deneyenlerin çok hoşuna giden Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı kalitesine göre normal fiyata sahip.

11. Yudum Egemden Riviera Zeytinyağı Teneke

Yudum Egemden Riviera Zeytinyağı Teneke

Artıları

  • Hafif lezzete sahip
  • Tatlı tariflerinde kullanıma uygun

Eksileri

  • Tadının fazla hafif olması

Yudum Egemden Riviera Zeytinyağı tüm yemeklerde kullanıma uygun olan hafif bir lezzete sahiptir. Zeytinyağının tadını ağır bulanlar için özel olarak işlenmiştir. Yumuşak lezzetli ve hafif kokulu bu zeytinyağı üretim aşamasında hiçbir kimyasal işleme maruz kalmaz. Kek ve pasta tariflerinizde bile gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz Yudum Egemden Riviera Zeytinyağı Teneke 5 LT ortalama bir kalitede diyebiliriz. Kullanan kişilerin beklentilerini karşılayan bu zeytinyağı güçlü lezzet arayışında olmayanlar için uygundur.

12. Olizzi Premium Organik Natürel Sızma Zeytinyağı

Olizzi Premium Organik Natürel Sızma Zeytinyağı

Artıları

  • Yoğun tat ve aroma
  • Uluslarası ödüller

Eksileri

  • Fiyatı biraz yüksek olabilir

Olizzi Premium Organik, organik erken hasat zeytinlerinden üretilen soğuk sıkım bir natürel sızma zeytinyağıdır. Tamamen fiziksel yöntemlerle elde edilen bu yağın serbest yağ asidi oranı oldukça düşüktür. Kaliteli ve lezzetli bir ürün arayanlara tam istediğini veriyor diyebiliriz. Aldığı uluslararası ödüller bu kalitesini tescilliyor.

Peki, bu zeytinyağının farkı nedir? Öncelikle yoğun aroması ve damağınızda bıraktığı zengin tat ile ön plana çıkıyor. Gülcü Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı veya Tariş Kuzey Ege Natürel Sızma Zeytinyağı gibi ürünlere kıyasla daha yoğun bir lezzete sahip olduğunu söyleyebilirim. Eğer boğazınızı yakan, yoğun aromalı bir zeytinyağı arıyorsanız Olizzi tam size göre.

Erken hasat edilen zeytinlerin polifenol içeriğinin zengin olması sayesinde Olizzi Premium Organik yoğun bir aroma ve lezzete sahip. Asitlik derecesi sadece %0.5 olduğundan sağlıklı bir alternatif sunuyor. Hem soğuk hem sıcak yemeklere mükemmel uyum sağlıyor. Örneğin, bir fırın sebzesi ya da balık üzerine birkaç damla Olizzi damlatmak yemeğinize bambaşka bir lezzet katacaktır.


13. Midas Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı

Midas Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı

Artıları

  • Erken hasat olması
  • Lezzetli olması

Eksileri

  • Yok

Midas Natürel Sızma Zeytinyağı, Edremit yöresinde yetiştirilen zeytinlerin en geç 24 saat içinde soğuk sıkım yöntemiyle elde edilmesiyle üretiliyor. Ürün, altın sarısı rengi, yumuşak aroması ve en fazla %0.8 asit oranı ile dikkat çekiyor. Kullanım önerileri oldukça geniş olan bu zeytinyağı, her türlü yemek çeşidinde, salatalarda, sosların hazırlanmasında ve çorba üzerinde kullanılabiliyor. Patlıcan közleme, fava, humus gibi özel yemeklerde de tercih edilebilir.

Kullanıcı yorumlarına göz attığımızda, ürünün taze biçilmiş çim kokusu ve hafif lezzeti övgüyle bahsedilirken, erken hasat olanların daha lezzetli olduğu belirtiliyor. Ayrıca, diyet yapanların biraz acı tadından dolayı tercih edebileceği ifade ediliyor. Fiyatı biraz yüksek olsa da, yıllardır kullanılan bir marka olarak güven veriyor. Teneke üzerinde soğuk sıkım olduğuna dair bir ibare olmaması dikkat çekse de, ürünün kalitesi konusunda şüphe uyandırmıyor.

14. Ahsaf Natürel Birinci Zeytinyağı

Ahsaf Natürel Birinci Zeytinyağı

Artıları

  • Yoğun lezzetli
  • Sıcak ya da soğuk tariflerde kullanıma uygun
  • Kalitesi yüksek

Eksileri

  • Yok

Ahsaf Natürel Birinci Zeytinyağı Ege bölgesinden sofralarımıza gelen bir lezzettir. Özenle seçilen zeytinlerin işlenmesi ile elde edilen bu zeytinyağının kendisine has tat ve kokusu vardır. Sıcak ya da soğuk olan tüm yemek, meze ve salatalarda kullanılabilir.

Ahsaf Natürel Birinci Zeytinyağı deneyenlerin yorumları çok olumlu yönde. Bu zeytinyağı tam anlamıyla kalite kokuyor ve boğazda, beklenen o acı tadı bırakabiliyor. Buram buram zeytin kokan ve yoğunluğu bakımından da deneyenlerin beğenisini kazanan Ahsaf Natürel Birinci Zeytinyağı kalitesine bakılınca fiyatının hakkını veriyor.

15. Hasya Hatay Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı

Hasya Hatay Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı

Artıları

  • Lezzetli
  • Yeni hasat
  • Soğuk sıkım
  • Boğaz yakan güçlü aroma
  • Fiyatı uygun

Eksileri

  • Zeytin kokusu yoğun değil

Hasya Hatay Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı hasat halhalı zeytinlerden elde edilir ve soğuk sıkım yöntemi ile üretilir. Asit oranı % 0,3 olan bu zeytinyağı geleneksel bir lezzete sahiptir. Üretim sırasında hiçbir şekilde kimyasal işleme tabi tutulmayan bu ürün bu senenin ürünüdür. Hatay yöresinden sofranıza gelen Hasya zeytinyağı hassa cinsi zeytinlerin lezzetini damaklarınıza taşır. İnsan sağlığı için güvenli olan çelik teneke kutularda satışa sunulan Hasya Hatay Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı yoğun kıvamıyla da öne çıkan bir ürün.

Hasya Hatay Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı deneyenlerin yorumlarına baktığımızda buram buram zeytin kokan bir ürün olduğunu gözlemledik. Tercih edenlerin severek kullandığı bu zeytinyağı hem salata ve kahvaltılar için hem de yemekler için ideal bir kullanım sunuyor. Deneyenlerin mutlaka tekrar satın almak istediği ve tavsiye ettiği Hasya Hatay Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı boğaz yakan ve kaliteyi hissettiren bir ürün. Fiyatı da performansına göre uygun.

Hasya Hatay Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı Fiyat listesi

  • Bu ürün için fiyat bulunamadı.

16. Mut Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı

Mut Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı

Artıları

  • Üretiminde ilaç ve kimyasalların kullanılmaması
  • Lezzetli olması
  • Fiyatının nispeten uygun olması

Eksileri

  • Herkesin damak tadına hitap etmemesi

Mut Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı, gerçekten organik ve doğal bir ürün olarak ön plana çıkıyor. Üretiminde kimyasal gübre ve ilaç kullanılmaması, zeytinlerin kuru ve zorlu koşullarda yetiştirilmesi, ürünün kalitesini arttırıyor ve sağlığımız için önem taşıyor. Zeytinyağı, lezzeti, rengi ve kokusu ile kullanıcılardan tam not alıyor.

Bazı kullanıcılar, bu fiyata daha iyi alternatifler olabileceğini belirtse de genel olarak üründen memnun kaldıklarını ifade ediyorlar. Bazı yorumlarda, ürünün kokusunun doğal sızma zeytinyağı kokusundan biraz farklı olduğu belirtilmiş ancak lezzetinin gayet iyi olduğu vurgulanmış.

17. Riccolivo Premium Natürel Sızma Zeytinyağı

Riccolivo Premium Natürel Sızma Zeytinyağı

Artıları

  • Soğuk sıkım olması
  • Uluslararası ödüllü olması

Eksileri

  • Fiyatının yüksek olması

Riccolivo Premium Natürel Sızma Zeytinyağı, şüphesiz damak zevkinize hitap etmek için üretilmiş bir ürün. İlk olarak, lezzeti tam anlamıyla zengin ve kaliteli; hafif acımtırak ve taze bir tat bırakıyor. Özellikle salatalarınızda ve yemek soslarınızda bu yağı kullanmanız, lezzeti kat be kat artırıyor. Yüksek polifenol içeriği sayesinde antioksidan etkisi de oldukça güçlü. Kaz Dağları'ndan el ile hasat edilen zeytinler ve hızlı soğuk sıkım işlemi, ürünün kalitesini yükseltiyor.

Fiyat performans oranı konusunda fikir ayrılığı yaşayanlar var; aynı fiyat bandında benzer kalitede zeytinyağları olduğu görüşüne sahipler. Ancak, Riccolivo 2023 Yılında Londra'da düzenlenen Uluslararası Zeytinyağı Yarışması'nda "Gümüş" ödülü taçlandırılmış olması, kalitesini uluslararası arenada da kanıtlıyor.

Riccolivo Premium Natürel Sızma Zeytinyağı'nı, yüksek antioksidan ve polifenol içeriği ile sağlığına özen gösterenler, lezzetli ve kaliteli bir zeytinyağı arayanlar gönül rahatlığıyla tercih edebilir. Yemeklerinize ve salatalarınıza lezzet katmak istiyorsanız, bu zeytinyağı tam size göre.

Riccolivo Premium Natürel Sızma Zeytinyağı Fiyat listesi

  • Bu ürün için fiyat bulunamadı.

18. The Mill Natürel Sızma Zeytinyağı

The Mill Natürel Sızma Zeytinyağı

Artıları

  • Besleyici değerlerin maksimum korunması
  • Yoğun aroma ve lezzet
  • Uluslararası ödüller

Eksileri

  • Fiyatı biraz yüksek olabilir

Zeytinyağı tutkunları için The Mill Natürel Sızma Zeytinyağı, tercih edilebilecek ürünlerden biri. Kuzey Ege Bölgesi'nin meşhur zeytinlerinden elde edilen bu yağ, yoğun bir aroma ve damakta hafif bir acımsı tat bırakıyor.

Ürünün en büyük artılarından biri, hızlı soğuk sıkım tekniği ile üretilmesi. Bu sayede vitamin, mineral ve polifenol gibi besleyici değerleri maksimum seviyede korunuyor. Gülcü Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı ile kıyasladığımda, The Mill'in lezzetinin biraz daha yoğun olduğunu söyleyebilirim.

Sertifikalı üretim süreci ve uluslararası ödüller de güven veriyor. Ancak fiyatı biraz yüksek olabilir. Tariş Kuzey Ege Natürel Sızma Zeytinyağı gibi ürünlere kıyasla daha pahalı.

19. Zeytinbeyli Naturel Sızma Soğuk Sıkım Taş Baskı Zeytinyağı

Zeytinbeyli Naturel Sızma Soğuk Sıkım Taş Baskı Zeytinyağı

Artıları

  • Soğuk sıkım
  • Fiyat performans ürünü
  • Lezzetli

Eksileri

  • Dolapta donmadığı için gerçek zeytinyağı olmadığını söyleyen kullanıcılar mevcut

Zeytinbeyli Naturel Sızma Soğuk Sıkım Taş Baskı Zeytinyağı lezzetini Gemliğin yağlık cinsi zeytinlerinden alır. Soğuk ve sıcak yemeklerde gönül rahatlığı ile tercih edilebilen bu zeytinyağı %0.3 asit oranına sahiptir. Erken hasat zeytinlerin sıkımından elde edilen zeytinyağı tercih edenler tarafından f-p olarak yorumlanıyor. Hem fiyatı çok uygun hem de kalitesi beklentiyi karşılıyor. Çok yoğun bir kıvam ve koku arayışında olmayanlar için tercih edilebilecek bütçe dostu bir zeytinyağı diyebiliriz.

Zeytinbeyli Naturel Sızma Soğuk Sıkım Taş Baskı Zeytinyağı Fiyat listesi

  • Bu ürün için fiyat bulunamadı.
En Iyi Zeytinyagi 6

Zeytinyağı Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Her zeytinyağının kalitesi, lezzeti ve türü farklıdır. Bunun sebebi ise zeytinyağının sabit bir bileşiminin olmayışıdır. Zeytinin nasıl bir yöntemle sıkıldığı, yetiştiği bölge ve iklim zeytinyağının lezzetini ve kalitesini etkileyecektir. Zeytinyağının lezzeti bölge ve üretim şekli değişmese dahi yıldan yıla bile farklılık gösterebilir. Zeytinyağı satın alırken birtakım detayları göz önünde bulundurarak sağlıklı, kaliteli ve doğal bir seçim yapabilirsiniz.

Zeytinyağının Türü

Eğer mutfakla aranız iyiyse ve birbirinden lezzetli tarifler hazırlama konusunda yetenekliyseniz iyi bir zeytinyağına ihtiyacınız var demektir. Belki ekstra virgin (yoğun aromalı) bir zeytinyağı tercih etmek istiyorsunuz. Ya da her tarifte rahatlıkla kullanabileceğiniz kurtarıcı bir zeytinyağı arayışı içindesiniz. Hangi zeytinyağı meze ve salatalar için biçilmiş kaftandır ya da hangi zeytinyağı ile enfes sıcak yemekler pişirebilirsiniz? Kafanız biraz karışık olabilir. Hatta zeytinyağı türleri arasında pasta ve kek tarifleri hazırlamanıza olanak sunan yumuşak lezzetler bile var!

Zeytinyağının koku, tat ve rengine, üretim şeklinde, asit oranına göre çeşitleri vardır. Türk Standartları Enstitüsü (TSE)'ne göre zeytinyağları temelde 3 çeşit olarak belirtilir.

Natürel Sızma Zeytinyağı

Erken hasat zeytinlerin soğuk sıkım yöntemiyle sıkılması sonucu natürel sızma zeytinyağı elde edilir. En sık tercih edilen zeytinyağı türüdür. İşlem sırasında zeytinin içeriğindeki besin öğeleri kaybolmadığı için bu zeytinyağı türü oldukça sağlıklıdır. Natürel sızma zeytinyağının oleik asit cinsinden asit oranı maksimum %0.8'dir. Yoğun bir zeytin kokusuna sahip olan bu yağ türü tadıldığında boğazda hafif yanma bırakır. Zeytinyağının yoğun aromasını hissetmek isteyenler için ideal olan natürel zeytinyağı özellikle kahvaltılarda, meze ve salatalarda kullanım için idealdir.

Neden bu yöntemi önerdiğimizi ve sağlığınıza nasıl katkıda bulunduğunu öğrenmek için Doç. Dr. Muhammed Keskin'in hazırladığı videoyu izleyebilirsiniz:

Rafine Zeytinyağı

Düşük asit oranı ile ön planda olan rafine zeytinyağı üretim sırasında bazı rafinasyon işlemlerine tabi tutulur. İşlenme sırasında saflaştırılan yağın tat ve koku özelliklerinde de azalma meydana gelir. Yumuşak bir aromaya sahip olan rafine zeytinyağı genellikle kızartmalarda, tatlı, pasta, kek tariflerinde kullanılır. Rafine zeytinyağı yüksek asit barındırdığı için çiğ olarak tüketilmesi çok fazla önerilmez.

Riviera Zeytinyağı

Sıcak yemeklerde sıklıkla tercih edilen riviera zeytinyağı da sık tercih edilen yağ çeşididir. Natürel sızma zeytinyağı ve rafine özellik taşıyan yağların uygun miktarda karışımı ile elde edilir. Birçok temizlik aşamalarından geçirilerek elde edilen riviera zeytinyağı yoğun bir aroma ve kokuya sahip değildir. Riviera zeytinyağı her türlü tariflerde kullanılabilir. Soğuk mezeler, salatalar, sıcak yemekler için riviera zeytinyağı tercih edebilirsiniz. Hafif bir aromaya sahip olan riviera zeytinyağı özellikle sıcak yemeklerde en çok tercih edilen türdür.

Asit Derecesi

Asitlik derecesi bir gıdanın aroması ve kokusu ile doğrudan alakalıdır. Gıdanın kullanım ömrü de asit derecesi ile ilişkilidir. Gliserin ve oleik asit maddeleri zeytinyağını oluşturur. Gliserin içerisinde tam karışmayan ve serbest kalan oleik asit oranı ne kadar azsa zeytinyağı o derece lezzetli ve kaliteli olacaktır. Bu nedenle asitlik derecesine bakılarak bir zeytinyağının kalitesi hakkında yorum yapılabilir. Zeytinyağının 100 gr'ında bulunan oleik asit miktarı % olarak ifade edilir. %0.1-%1 asit oranında olan zeytinyağları en iyi kaliteye sahip olanlardır. Eğer bir zeytinyağın asitlik oranı %2'den az ise bu ürünler natürel birinci olarak adlandırılır. Asit oranı maksimum %0.8 olanlar ise sızma zeytinyağı olarak nitelendirilir. Natürel ikinci zeytinyağı ürünleri ise %2-3 asitlik oranına sahiptir. Bu bilgiler doğrultusunda siz de düşük asit derecesine sahip bir zeytinyağı tercih ederek kaliteli bir seçim yapabilirsiniz.

Polifenol

Bitkilerde bulunan kimyasal bir bileşen olan Polifenol hücre aşınmalarını önler. Doku onarımı konusunda faydalı olan polifenol daha iyi çalışmalarını sağlar. Polifenoller bitkilerin renklenmesinde rol oynadığı gibi sonbaharda da ağaçların yapraklarını sarartır. Polifenol içeren tek bitkisel yağ olan zeytinyağı tam bir antioksidan kaynağıdır. Kaliteli bir zeytinyağında bulunması gereken polifenol miktarı en az 130 mg/L'dir.

Ambalaj

Satın alacağınız zeytinyağının ambalajı da önemli bir detaydır. Zeytinyağının contalı, vidalı kapağa sahip cam şişelerde saklanması en sağlıklı olandır. Kaliteli zeytinyağı genellikle koyu renkli cam şişelerde satışa sunulur. Uzak durulması gereken zeytinyağı ambalajları ise plastik olanlardır. Çünkü plastik içerisinde yer alan kimyasal maddeler zeytinyağı ile etkileşime girerek yağ asitlerinin çözünmesine ve mikro plastiklerin oluşmasına neden olabilir. Ayrıca plastik şişe içerisinde satılan zeytinyağları güneş ışınlarını doğrudan üzerine çeker ve güneş ışınları yağın içerisindeki klorofil maddesi ve yağ asitleri ile etkileşime girer. Zeytinyağının içeriğinde bulunan klorofil parçalandığında yağın renginde bozulmalar meydana gelebilir. Bu doğrultuda zeytinyağı acılaşır, serbest yağ radikalleri yükselir, ağır kokular oluşabilir. Eğer zeytinyağı fazla miktarda satın alınacaksa özel laklı ve güvenilir tenekeler içerisinde muhafaza edilen ürünlere yönelmek doğru olacaktır.

En Iyi Zeytinyagi 4

Zeytinyağının Sağlığımıza Ne Gibi Faydaları Vardır?

Zeytinyağı genel vücut sağlığımız içim tam bir şifa deposudur. Antik çağlardan beri insanlığa şifa olan zeytinyağı ile pişirilen yemekler yoğun lezzeti ile damakları şenlendirir. Bu sağlıklı yağın vücudumuza faydaları ise saymakla bitmez.

E vitamini ve Omega-3 Kaynağı

E vitamini ve Omega-3 bakımından zengin olan zeytinyağı doymamış yağ sınıfındadır. Gerek zihinsel gelişim gerek bağışıklık sistemi için birçok faydası bulunan zeytinyağı Akdeniz coğrafyasında uzun ömrün sırrı olarak nitelendirilir. Yemek pişirmek için en sağlıklı yağlardan biridir.

Toksin Temizleyici

Zeytinyağı vücuttaki toksinleri temizleme konusunda oldukça başarılıdır. Karaciğeri temizleyerek daha sağlıklı çalışmasını sağlayan zeytinyağı özellikle karaciğer rahatsızlığı çeken kişiler için şifa kaynağıdır.

Diyabet Hastalarına Uygun

Diyabet hastalarının gönül rahatlığı ile tüketebileceği bir yağ olan zeytinyağı kan şekeri seviyesini düşürerek sağlıklı bir beslenme deneyimi sunar. Kan şekerini dengede tutan zeytinyağı kilo vermede de etkili bir besindir. Diyet listelerinizde tereyağı, ayçiçek, mısır ya da soya yağı yerine zeytinyağına yer vererek daha hızlı zayıflayabilirsiniz.

Polifonel Zengini

Polifenol açısından zengin olan zeytinyağı tam bir antioksidan deposudur. Oksidatif stresin azaltılmasında etkili olan bu besin kanser savar özelliği ile de ön plandadır. Bu nedenle Akdeniz ikliminde kanser hastalığı daha az görülür. Zeytinyağı içerisinde yer alan polifenol ağrı kesici etkiye de sahiptir.

Kan Basıncını Düzenler

Bu mucizevi yağ kan basıncını düzenler, hipertansiyon rahatsızlığı olan kişiler için oldukça sağlıklıdır. Zeytinyağı tam bir kalp dostudur. Kalp sağlığını bir zırh gibi koruma altına alarak, kalp krizi riskini en aza indirir. Kalp ve damar sağlığını koruyan zeytinyağı felç riskine karşı da koruyucu etkiye sahiptir. Kolesterol seviyesinin dengede tutulması da zeytinyağı ile mümkün hale gelir.

Hücre Duvarını Yeniler

Vücudun birçok hastalığa karşı dirençli olmasını sağlar. Hücre duvarının yenilenmesini hızlandırır. Sık sık karşılaşılan soğuk algınlığı bile zeytinyağı tüketilerek daha rahat atlatılabilir. günde birkaç kaşık zeytinyağı tüketmek vücudun bağışıklık hücresi olarak tabir edilen T-hücrelerini arttırarak aktifleştirir.

Hafıza Problemleri İle Savaşır

Beyin sağlığına iyi gelen zeytinyağı hafıza problemleri ile savaşmada da etkilidir. Alzheimer tarzı nörodejeneratif rahatsızlıklara yakalanma riski sık sık zeytinyağı tüketilmesi halinde azalacaktır. Zeytinyağı beyin-kan bariyer fonksiyonunu yeniler ve beyinde nöro iltihaplaşma oluşumunu yavaşlatır. Merkez sinir sistemini destekleyen zeytinyağı hücresel fonksiyonların işlevleri üzerinde olumlu etkiler yapar. Serotonin seviyesi de zeytinyağı sayesinde yükselir.

Kemik Sağlığı İçin ve Kireçlenmeye Karşı Etkili

Kemik sağlığı açısından da faydalı olan zeytinyağı özellikle büyüme çağındaki çocukların kemik gelişimi açısından oldukça sğlıklıdır. Zengin besin içeriği sayesinde zeytinyağı kemik erimesini önler ve kemiklerin daha güçlü hale gelmesinde büyük rol oynar.

Zeytinyağı kireçlenme gibi kronik iltihaplanma rahatsızlıkları ile baş etmede etkili bir besindir. Mono doymamış yağlar bakımından zengin olan zeytinyağı eklem iltihabı ve benzeri hastalıklara sebebiyet veren C-reaktif protein seviyesini düşürür.

Bağırsak Florasına Pozitif Katkıda Bulunur

Her gün zeytinyağı tüketmek bağırsaklardaki faydalı olan bakterilerin sayısını arttırır. Bağırsak florasının tüm vücut fonksiyonları üzerinde etkisinin yüksek olduğu düşünüldüğünde zeytinyağı tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiği su götürmez bi gerçektir.

Saç ve Cilt Bakımı İçin Doğal Alternatif

Parlak, güçlü, sağlıklı saçlara kavuşmak istiyorsanız zeytinyağı kullanarak hayal ettiğiniz saçlara kavuşabilirsiniz. Zeytinyağı saçlarda meydana gelen kepek, dökülme, kırılma ve matlaşma gibi problemlerin ortadan kalkmasında etkilidir.

Zeytinyağı güçlü bir cilt dostudur. Cildinizin canlı, parlak ve genç görünmesini istiyorsanız zeytinyağını sofralarınıza daha sık dahil etmenizi öneririz. Doğal bir yaşlanma karşıtı olan zeytinyağı kırışıklıkları önler, leke ve solgunluk gibi problemlerin ortadan kalkmasını sağlar. Akdeniz ikliminde yaşayan insanların ciltlerinin ne kadar sıkı ve canlı olduğunu fark etmişsiniz. İşte bunun en önemli sebebi her yemekte zeytinyağı kullanmalarıdır.

En Iyi Zeytinyagi 7

Zeytinyağı Saklama Koşulları

Zeytinyağını saklarken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır. Eğer bu detaylara dikkat ederseniz uzun süre, lezzet ve keyifle zeytinyağınızı tüketebilirsiniz. Zeytinyağı saklanacak ortam öncelikle nemsiz ve oda sıcaklığında olmalıdır. Yağın bulunduğu şişe ya da ambalajın ağzı sıkıca kapatılmalı hava ile teması engellenmelidir. Bu yağın saklanacağı şişenin koyu renkli olması da güneş ışığına maruz kaldığında olumsuz etkilenmesinin önüne geçecektir. 18-20 derece zeytinyağı saklamak için en uygun sıcaklıktır. Zeytinyağı bulunduğu ortamın kokusunu çekme konusunda başarılı olduğu için rutubetsiz bir yerde saklanmalıdır. Tercihen karanlık ve serin yerde saklanırsa kolay kolay bozulma meydana gelmeyecektir.

Yorumlar

Ahmet

Ahmet

Hangi zeytinyagı turunu tavukta kullanmak en iyidir kızartmada falan?

Tolgahan

Tolgahan

Çok detaylı anlatmışsınız emeğinize sağlık.

Öyküm

Öyküm

Keklerimde ve tatlılarımda naturel sızma zeytinyağı kullanıyorum şahane oluyor 👍

Gül

Gül

Erken hasat dedikleri o yeşil renkli zeytinyağları mı? Tadı çok serttir onların sanırım

Ömer

Ömer

Merhabalar, Zeytinyağında NovaVera markasını unutmuş olmalısınız. Sizden ricam NovaVera zeytinyağını ivedilikle incelemenizdir. Teşekkürler.

Yazar Hakkında

hilal profil resmi

Hilal Sarıyar

Radyo ve televizyon programcısı

Hilal Sarıyar, radyo ve televizyon programcılığı mezunudur. Çeşitli radyo ve televizyon kanallarında çalışmış ve deneyimli sunucu Cem Öğretir'den diksiyon ve spikerlik eğitimi almıştır. Muhabirlik ve prodüktörlük yaptığı Atv'den yurt dışına taşınması nedeniyle ayrılmıştır. Mayıs 2021'den bu yana Tüketici Dergisi'nde içerik yazarı olarak görev almaktadır ve ürün incelemeleri yapmaktadır. Yazdığı konular hakkında uzman biridir ve okuyucuların güvenini kazanmıştır.